I agree with Terms and Conditions and I've read and agree Privacy Policy.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Pretty brunette lying on the couch with therapist listening

Самохипноза

Самохипноза

Самохипноза е состојба на хипноза која ја изведуваме сами со одредена постапка. Постапката може да биде визуелна или е тоа некој збор. Најлесно самохипнозата се постигнува на тој начин што прво нас некој не хипнотизира и ни ја сугерира постапката за самохипноза. Во таа состојба добивате некој вид пасворд за влез во хипноза, кој што пак го користите кога ви треба . Бидејќи тука не се работи за некоја блага хипнотичка состојба, него се работи за длабока хипноза, тешко е да го научите тоа сами од некоја книга. Ви треба водич кој ќе ви помогне да ја достигнете таа состојба. Вредноста на самохипнозата е во тоа што, многу промени можете да направите сами, а оние подлабоките , со помош на терапевтот. Најбитно е дека можете да ги правите баш оние промени кои Вам најмногу ви одговараат и тоа кога Вам ви одговара. Мораме да знаеме дека првпат повторената сугестија е слаба, но секоја следна е појака и појака. Значи сугестиите за промена треба да се повторуваат додека промената не почне. Од праксата се гледа дека тоа е одприлика после еден месец работа а кај некој и побрзо. Тоа зависи од тоа што работиме и колкава е нашата мотивација. Самохипноза може да правиме било каде и било кога. Единствен услов е , да седнете или легнете и да сте на сигурно. По одприлика еден месец, сугестиите веќе почнуваат брзо да дејствуваат. Интересно е тоа што, кога еднаш почнеме со практикување на самохипноза нашиот живот прилично се смирува.

Работилница за самохипноза :

Таа се изведува индувидуално во мојата канцеларија. Работата се изведува само со Вас, затоа известете го вашиот можен партнер, дека за време на работење на работилницата нема да биде со Вас во канцеларијата. Работилницата трае од 1,5 саат до 2 саати, зависно од тоа каков ќе биде Вашиот одзив на постапката. На почеток ќе Ве упатам во концептот на хипнозата, што е тоа и како функционира и ќе ги разрешиме вашите прашања. По достигнување на хипнотичката состојба, ќе Ве научам како можете сами да ја спроведувате. Целата процедура ја увежбуваме до оној момент кога ќе бидеме и двајцата задоволни. После тоа следува една недела вежбање кога Вие ја употребувате самохипнозата што е можно почесто. Битно е со повторувањето да создадеме некој вид на рефлекс. Изведувајте ја во седната или легната положба, каде што е тоа можно. После првата недела веќе сте спремни за првите промени. Основниот список на сугестии и сите упатсва ќе ги добиете на работилницата.

Woman having a conversation with her therapist on couch in office

Пријателска атмосфера
за вашите мисли