I agree with Terms and Conditions and I've read and agree Privacy Policy.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Pretty brunette lying on the couch with therapist listening

Хипноза

Хипноза

За полесно разбирање на Хипнозата ќе речеме дека во нашата глава имаме три ума, Свесен, Подсвесен, и Несвесен, и секој од овие три ума има своја функција :

Свесен ум е умот кој работи додека ние сме свесни, т.е. будни, додека ги работиме секојдневните работи. Во свесниот ум ние поминуваме најмногу време. Тој ни служи за рационално размислување , логика и во него е сместена нашата краткотрајна меморија. Кога некои промени кои можеме лесно да ги решиме со подсвесниот ум , би требало да ги решаваме со свесниот ум тоа би било многу тешко, затоа што ни е потребна силата на вољата, а таа се наоѓа во свесниот ум.

Подсвесен ум , кого можеме да го замислиме како една кутија без дно,. Во него се сместени (скриени) сите наши таленти за кои ние не сме свесни, долготрајната меморија која го памти секое наше искуство во целост. Подсвеста има целосна контрола над нашиот живот и нашето тело. Тука се наоѓаат сите наши навики, било да се добри, или лоши и сите наши позитивни и негативни програми. Со свесниот ум , многу е тешко да се бориме против овие програми, бидејќи тие се длабоко вкоренети во подсвеста.

Несвесен ум, кој му дава прилика на телото да се одмори од дневните активности. Невесниот ум одржува констнтно ниво на когнитивните способности како што се говорот, памтењето и размислувањето. Мозокот би ја изгубил способноста т.е. можноста да функционира без несвесниот ум. На пример ако зборуваме за спиење, ако некогаш сте биле будни цела ноќ, сигурно сте забележале дека потоа сте нервозни, заборавни, мрзоволни и малаксни. Овој наш дел од умот има функција да го контролира нашиот имунолошки систем и нашите телесни функции, како што се отчукувањето на нашето срце, дишењето, протокот на крвта и сите останати , за нас автоматски функции.

Хипноза е премостување на Критичниот Фактор на Свесниот Ум и воспоставување на прифатливо селективно размислување

Во каква врска се овие три ума со хипнозата ?

Хипнозата е изменета состојба на нашата свест. Целиот Ваш живот е складиран во подсвеста. Ако ние сакаме било што да смениме, мораме да дојдеме до подсвеста и таму да ги средуваме промените. Употребата на хипнозата е една од можностите за комуникација со подсвеста. Грубо гледано, нашиот негативен програм во подсвеста да го смениме со позитивен. Во хипнозата го прескокнуваме критичкиот фактор на нашата свест и воспоставуваме врска со подсвеста, Критичкиот фактор ја чува нашата подсвест, и всушност затоа не може лесно да се прескокне. Со хипнозата го прескокнуваме критичниот фактор и уфрламе во подсвеста сугестии кои го менуваат нашиот стар негативен програм со нов . Во хипноза сме потполно свесни за се што се случува околу нас, подобро слушаме, чувствуваме, со други зборови концентрацијата и сите наши сетила работат 120%. Потполно сме опуштени, секој мускул во нашето тело е 100% опуштен, а притоа сме исто така и многу ментално опуштени и затоа во оваа состојба се чувствуваме многу пријатно. Хипнотизерот нема никаква манипулација над хипнотизираниот, и оваа пријатна состојба може да се прекине кога и да посакаме, значи нема никаква темница, несвесност , манипулации. Ние во текот на денот сме повеќе пати во хипноза, на пример пред самото спиење во кревет кога свеста станува пасивна, наутро во првиот момент на будење, кога ќе се загледаме во некој предмет и занемариме се околу нас и т.н.

За да бидеме хипнотизирани мораме да се одлучиме за хипноза, бидејќи без наша воља неможе да бидеме хипнотизирани, за да во текот на хипнотичката индукција клиентот мора 100% да го прати хипнотизерот и да ги следи неговите упатства и само неговите упатсва.

Подолу се наброени некои проблеми, кај кои и успешна хипнозата :

- Алкохолизам и работа со него
- Астма
- Ќелавост
- Ноќно стисканје заби
- Мокрење во кревет
- Главоболка (обична)
- главоболка (мигренска)
- Несоница
- Јадеж, Сврбеж
- Самодисциплина
- Пелтечење
- Успех во животот
- Нервоза
- Мотивација за учење
- Зголемување на меморијата
- Трема пред испит
- Зголемување на самодовербата
- Морска болест
- Грицкање нокти
- Контрола на болка
- Безболно породување
- Одложување за утре
- Успех во продажба
- Јавен настап
- Престанување со пушење
- Самоуништување
- Експлозивност
- Намалување на телесна тежина
- Работа без болка кај стоматолог
- Подобри спортски резултати
- ПМС
- Подобрување на квалитетот на живот при онколошки
болести
- Цолон ирритабиле
- Сите стравови, фобии
- Алергии
- Анксниозност
- Амнезија
- Анорексија
- Булимија
- Црвенеење
- Несигурност
- Агорафобија ( страв од отворен простор )
- Клаустофобија ( страв од зарворен простор )
- Дијареа
- Тешко варење
- Фригидност
- Импотенција
- Пребрза ејакулација
- Сексуални проблеми
- Вагинисмус (болки при сексуален однос )
- Клептоманија
- Брачни проблеми
- Љубомора
- Менструални пореметувања
- Неуроза
- Кошмари
- Страв од летање
- Прејадување
- Псоријаза
- Стрес
- Плашливост
- Чирови
- Загриженост
- Акрофобија ( страв од висина )
- Хипохондрија
- Депресија
- Чувство на вина
- Инфериорност
- Помош при хронични болести
- Психосоматски болести

Woman having a conversation with her therapist on couch in office

Пријателска атмосфера
за вашите мисли